Det SKAL bli en morsom høst

 

Det var mange skuffede ansikter etter at vi ble slått ut av cupen på torsdag. Når vi i tillegg har tapt de siste seriekampene, mumles det fort om fjorårets høst. Jeg tror derimot at vi får oppleve en morsom høst i 2018. I fjor mistet vi nøkkelspillere i denne fasen av sesongen. I år er det heller slik at spillere er på vei tilbake fra skade. Vegard Skjerve låste kneet sitt i forrige kamp, men vi tror også han er tilbake i løpet av et par uker. I tillegg skaper vi så mange muligheter mot Strømsgodset at det er grunn til optimisme på den fronten i de kommende kampene. For at høstsesongen skal bli god må uansett enkelte faktorer på plass:

1 Defensiv trygghet.Ikke bare er det viktig å holde nullen for at vi minst sikrer oss ett poeng. Like viktig er det i forhold til at vi da får større rom å utfolde oss i på motstanderens halvdel. Dette så vi tydelig mot Strømsgodset. De tok ledelsen og forsvarte seg med hele laget rundt egen boks i andre omgang.

2 Vi må være tro mot vår spillestil. I store eller små deler av de siste kampene har vi ikke fremstått slik vi ønsker. Særlig var dette tydelig mot Kristiansund. Det handler som alltid om å la beina gå, jobbe som et kompakt lag og vinne/flytte ball på motstanders halvdel. Da unngår vi stygge brudd mot oss mens vi er i ubalanse.

3 Score mål. Vi har hatt store muligheter i det siste, men ikke evnet å sette ballen i mål. Når vi skaper såpass med sjanser, MÅ jo dette snu nå.

4 Fullt fokus. Dette gjelder både på trening og i kamp. Vi er avhengige av gode treningsuker for å prestere og kan ikke tillate at vi slipper oss nedpå her. I tillegg møter vi lag fremover som enten vil forbi oss på tabellen eller som kjemper med nebb og klør for å overleve. Da blir hvert oppgjør som en cupkamp. Dette vet vi og vi skal vise at FK Haugesund anno 2018 mestrer oppgaven.

Vi starter i dag!

Vi ønsker Bodø/Glimt, tilskuere og dommere god kamp. Denne tar vi!

Espen Skistad,
keepertrener